Οι ξύλινες πελλέτες, με ή χωρίς πρόσθετα, είναι ένα συμπιεσμένο υλικό πρώτης ύλης, συνήθως κυλινδρικό με σπασμένα άκρα, με μήκος που κυμαίνεται από 5mm έως 40mm και διάμετρο μέγιστο 25mm. Η περιεκτικότητα σε υγρασία των ξύλινων πελλετών είναι συνήθως λιγότερη από 10% και έχουν περιεκτικότητα σε στάχτη έως 3%. Οι πελλέτες παράγονται συνήθως με μύλο πελλετών.
Τα πλεονεκτήματα των πελλετών σε σύγκριση με ξύλο κορμού ή ξυλοτεμάχια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: τη δυνατότητα βελτιστοποίησης της καύσης λόγω του ομοιόμορφου καυσίμου, τη μείωση του κόστους μεταφοράς λόγω της αυξημένης πυκνότητας καυσίμου και τη βελτίωση των θερμικών και καυστικών ιδιοτήτων.
Η DESATASE είναι μια αμυλολυτική παρασκευή (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolase) που καταλύει την υδρόλυση των άλφα-1,6 δεσμών της αμυλοπηκτίνης, επιτρέποντας την επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων μαλτόζης σε συνδυασμό με μαλτογενείς αμυλάσες.
ΣΚΟΠΟΙ
Να αυξηθεί η διαστατική δύναμη του κριθαριού ενισχύοντας τη δράση της φυσικής ß-αμυλάσης του κριθαριού.
Να αυξηθεί η ζυμωσιμότητα του γλεύκους (φαινομενικό όριο αποτοξίνωσης).
Περίπου το 25% των συνολικών υδατανθράκων του γλεύκους είναι μη ζυμώσιμοι.
Η προσθήκη της Desatase σε συνδυασμό με μαλτογενείς αμυλάσες όπως η Maltosylase στον ζυμωτή μετατρέπει τους μη ζυμώσιμους δεξτρίνες σε μαλτόζη, η οποία με τη σειρά της ζυμώνεται σε αλκοόλ, δίνοντας μια φαινομενική αποτοξίνωση μεγαλύτερη από 100% χωρίς απώλεια πληρότητας γεύσης ή διατήρησης αφρού.
Με την ίδια συγκέντρωση αλκοόλ όπως μια κανονικά αποτοξινωμένη μπύρα, η υπερ-αποτοξινωμένη μπύρα θα απαιτήσει 25% λιγότερη πρώτη ύλη.
Δείτε Ρύθμιση Αποτοξίνωσης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Βέλτιστη 55-60°C.
Τα ενζυματικά συστατικά απενεργοποιούνται στην μπύρα (pH 4,2)...